Αποσκευές

Επιτρεπόμενο βάρος και διαστάσεις.

Για τους ενήλικες και τα παιδιά το επιτρεπόμενο βάρος για τις αποσκευές είναι 20 κιλά με όριο διαστάσεων 90x75x43 και 4 κιλά για τις χειραποσκευές με όριο διαστάσεων 55x40x20cm.

Για τα βρέφη το επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών είναι 10 κιλά και 5 κιλά για την χειραποσκευή με τις ίδιες παραπάνω διαστάσεις.

Η χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό είναι 2 €.

Τι δεν επιτρέπεται να μεταφέρω στην χειραποσκευή μου;

Απαγορεύεται η μεταφορά κάθε είδους αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό ή σωματικές βλάβες όπως: Όπλα, μέρη πυροβόλων όπλων, ξίφη ,τόξα, αντίγραφα και απομιμήσεις όπλων όπως αεροβόλα και κάθε αντικείμενο που φαίνεται ότι είναι ικανό να τραυματίσει, ή να προκαλέσει κάθε είδους σωματική βλάβη. Αιχμηρά και κοφτερά αντικείμενα κάθε είδους υλικού, που είναι ικανά να τραυματίσουν, όπως: σουγιάδες κ.τ.λ.

Τι επιτρέπεται να μεταφέρω στην χειραποσκευή μου;

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1546/06 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) σχετικά με τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές των επιβατών επιτρέπεται η μεταφορά σε δοχεία χωρητικότητας μέχρι 100ml ανά συσκευασία. Οι συσκευασίες αυτές θα πρέπει να χωρούν σε μία διαφανή επισφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, μέγιστης χωρητικότητας 1Lt. Επιτρέπεται μία μόνο τέτοια σακούλα ανά επιβάτη, που θα πρέπει να είναι κλειστή και θα παραδίδεται ξεχωριστά στον Έλεγχο χειραποσκευών για εξέταση. Υγρά φάρμακα και διατροφικά είδη που σας είναι απαραίτητα κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας μπορούν να μεταφερθούν στην χειραποσκευή σας. Μπορεί όμως να σας ζητηθεί να αποδείξετε ότι είναι απαραίτητα για το ταξίδι με την ανάλογη ιατρική βεβαίωση. Αγοραζόμενα είδη από τα καταστήματα των αεροδρομίων (Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών), θα πρέπει να τοποθετούνται σε ειδική σφραγισμένη σακούλα, η οποία θα διατίθεται από τα εν λόγω καταστήματα και την οποία δεν πρέπει να ανοίξετε προτού περάσετε τον έλεγχο χειραποσκευών, αλλιώς το περιεχόμενό της μπορεί να κατασχεθεί στο Σημείο Ελέγχου.