Ποιοι είμαστε

Η Minoan Air είναι μια νέα δυναμική Αεροπορική Εταιρεία που εστιάζει την εμπορική της στρατηγική σε "niche" point to point αγορές

Η Minoan Air άρχισε τις εμπορικές της πτήσεις την 1η Ιουνίου 2012 εκμεταλλευόμενη ένα σμήνος τριών ελικοστροβίλων αεροσκαφών Fokker 50 θέσεων. Η επιχειρησιακή βάση της Εταιρείας είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς την Ρόδο, Κω, Μυτιλήνη και Σαντορίνη και παράλληλα επιχειρεί σε αγορές του εξωτερικού. Το καλοκαίρι του 2012 εκτέλεσε 270 εσωτερικά δρομολόγια στην Ισπανία, από τον Οκτώβριο του ιδίου έτους μέχρι τον Ιούνιο εξυπηρέτησε 850 εσωτερικές πτήσεις στην Σουηδία, τον Μάρτιο του 2013 ξεκίνησε δρομολόγια από την Οξφόρδη προς το Δουβλίνο και το Εδιμβούργο, όπου μέχρι τον Ιούλιο μετέφερε 5.500 επιβάτες και από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο η Εταιρεία επιχειρούσε από το Λουγκάνο της Ελβετίας προς την Ρώμη και την Βιέννη.

Η Minoan Air, κατά το πρώτο δωδεκάμηνο λειτουργίας της εκτέλεσε πλέον των τριών χιλιάδων πτήσεων μεταφέροντας 70.000 επιβάτες. Η Εταιρεία είναι υπερήφανη για την εξαγωγή των υπηρεσιών της διότι σχεδόν το 80% των εσόδων της παρήχθησαν στο εξωτερικό συνεισφέροντας έτσι θετικά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.